Brompton E versie

Dit is de meest 'uitgeklede' uitvoering van de Brompton. Bij dit model ontbreken zowel de spatborden als de achterdrager.

Lekker licht, maar het kan nog lichter... zie de ExN serie

Dit model is het meest geschikt voor mensen die een lichte Brompton zoeken in een wat lagere prijsklasse dan titanium.

GEBRUIK:

Gebruik deze Brompton het meest functioneel in de boot of achter in de auto, en als u alleen van plan bent om met mooi weer te gaan fietsen. Dit vanwege het ontbreken van de spatborden. Gezien het Nederlandse klimaat is het vaak verstandiger om een L versie aan te schaffen. Uiteraard is ook deze Brompton leverbaar met meer versnellingen, ander stuur, andere kleuren etc.

Het mooie van een Brompton is dat deze continu verbeterd wordt. Wij hebben in de winkel een Brompton uit 1984 en de allernieuwste. Deze vouwen net zo goed en op dezelfde manier, maar onderhuids is alles verbeterd en veranderd.
Een nieuwe Brompton rijdt dus duidelijk anders als een model van 10 jaar geleden!

De laatste vernieuwingen betreffen:

  • Versnellingshandels: De nieuwe handels zitten achter in plaats van bovenop het stuur. Ergonomischer, en vooral ook fraaier.
  • Saddle height insert: dit voorkomt dat u het zadel steeds hoeft af te stellen, u kan hem niet hoger zetten dan in uw eigen optimale positie
  • Nieuwe stuurkolom: De nieuwste stuurkolom is iets langer, waardoor de bocht aangepast kon worden. Ook is deze weer iets stabieler dan de oudere versies
  • Nieuwe stuurbocht: De bocht is ruimer gemaakt bij de handen, zodat er ook makkelijker andere handvatten geplaatst kunnen worden. Vooral grote handen kunt u nu beter kwijt op het stuur.
  • Frame van binnenuit gelakt: Nóg betere anti roest behandeling tegen roest van binnenuit (vooral voor botenbezitters belangrijk!)
  • Nieuw typeplaatje: Voor de liefhebbers... mooier dan een framenummer op een sticker... 
  • Ander voortandwiel: Makkelijker verwisselen van het blad voor minder geld, en de plastic rand zit beter vast.

Veel van deze dingen zullen u waarschijnlijk als niet- Brompton bezitter vreemd in de oren klinken, maar in de winkel kunnen wij u er alles over vertellen!


vanaf € 1.300,-

U kunt uw eigen Brompton configuratie erg makkelijk samenstellen in de online bikebuilder: https://nl.brompton.com/Build-your-Brompton, om alle kleuren en opties te bekijken!