Gates Carbondrive

De snaaraandrijving, we zien het steeds meer worden toegepast op fietsen, zowel op E-bikes als normaal, zowel stads, als sportief.


Maar wat is dat nou, zo'n snaaraandrijving?

Een snaaraandrijving bestaat uit een aantal onderdelen:

2 metalen tandwielen de die snaar begeleiden (net zoals de tandwielen bij een ketting) en dan natuurlijk nog de snaar zelf. Die is gemaakt van onder andere rubber, waar koolstofvezels in gewoven zitten om hem extra sterkte te geven.

De grootste producent van snaar-aandrijving systemen is Gates, zij maken al sinds jaar en dag snaar systemen voor de auto branche en industriële toepassingen, en ook al een tijdje voor fietsen.


Voordelen van een Gates snaar-aandrijving:

  1. Veel minder onderhoud dan een ketting (een snaar hoeft u zelf eigenlijk niet te onderhouden)
  2. Omdat de snaar niet gesmeerd is blijft er ook geen viezigheid aan plakken, dus een vieze ketting is verleden tijd (nooit meer een piepende ketting die gesmeerd moet worden).
  3. Dus ook geen vieze broek meer!
  4. Hij gaat tot wel 5 keer langer mee dan een ketting.
  5. Veel stiller, een snaaraandrijving is veel stiller dan een ketting (die uit losse schakels bestaat).
  6. Hij doet het altijd, of het nou regent of straalt, pekel of droog, hij staat altijd voor u klaar!

Uit meerdere testen is gebleken dat een snaaraandrijving net zo efficiënt is als een perfect gespannen, perfect afgestelde en perfect gesmeerde ketting is. U leest het al, de ketting moet perfect zijn, wij als fietsenmaker hebben nog nooit een perfecte ketting gezien, wat maakt dat een snaaraandrijving wel degelijk efficiënter is dan een ketting!

Het is dus de meest vriendelijke aandrijvingsoplossing!

Kom gerust een fiets proberen met snaaraandrijving in de winkel!