Home Kalkhoff Sahel 3.i Move (Compact)

Kalkhoff - Sahel 3.i Move (Compact)

Elektrische fietsen

Een hoogwaardige elektrische fiets, maar dan wel in een zeer compacte en praktische uitvoering. Ideaal voor bijvoorbeeld op de boot of om mee te nemen met de camper. Maar ook als u gewoon weinig ruimte heeft om de fiets op te bergen.

Dankzij de vouwbare pedalen en de makkelijk draaiende Twist stuurpen neemt de fiets zeer weinig ruimte in.

Ondanks het compacte frame heeft de fiets uitstekende rij eigenschappen. De fiets is voorzien van een hydraulisch remsysteem van Magura en een shimano nexus naaf met 8 versnellingen.

Kalkhoff is een gerenommeerd fietsenmerk uit Duitsland sinds 1919, welke in Nederland steeds bekender wordt. De fietsen zijn nog echt 'made in Germany', wat garant staat voor een hoogwaardige kwaliteit.
Ze onderscheiden zich van de andere merken doordat ze gebruik maken van hun eigen ondersteuningssysteem, impulse genaamd.
Dit is een verfijnder systeem dan bijvoorbeeld panasonic, door het gebruik van meerdere sensoren (hier ziet u niets van, maar u voelt het wel!)

Een middenmotor heeft ten opzichte van een voor- of achterwiel aandrijving meerdere voordelen:

1. Fijne gewichtsverdeling; door de plaatsing van motor en accu is het stuurgedrag van de fiets vrijwel hetzelfde als bij een gewone fiets.
2. Zeer betrouwbaar; doordat alle sensoren, accu, motor en computer bij elkaar zitten is er veel minder kans op storingen.
3. Veilig weggedrag; doordat de motor 'duwt' in plaats van trekt, heeft u veel meer controle over de fiets, ook in herfst en winter.
4. Direct stoppen; stoppen met trappen betekent ook direct stoppen met ondersteuning.
5. Door iedereen te herstellen; De ondersteuning is los van de wielen, dus ook de lokale fietsenmaker kan de fiets als een gewone fiets behandelen.

Kalkhoff bouwt zeer veel fietsen, wel 700.000 per jaar. Dit is meer dan Gazelle en Batavus bij elkaar produceren!

De fiets is verkrijgbaar met een accucapaciteit van:

11 AH voor € 2399,- (optimaal 135km)

17 AH voor € 2599 ,- (optimaal 205km)

De fiets is verkrijbaar in het royalblue glans en torontogrey mat.


vanaf € 2399,-