Kettler Velossi 2.0 Speedbike

WAUW! Wilt u écht 45 km p/uur rijden zonder te zweten? Niet ieder weekend hoeven te poetsen en smeren? Dan is deze fiets ons advies!

De Kettler Velossi is uitgerust met alles wat wij in een zogenaamde speed-pedelec zoeken. Dit omdat het huidige aanbod aan speed pedelecs vaak een compromis was tussen snelheid en comfort. 

Bij Kettler zijn ze erin geslaagd om een speed pedelec te maken met een motor in het achterwiel. Dit motor type met een veel efficiëntere overbrenging dan een middenmotor is veel beter geschikt om deze snelheden te halen. Dit omdat vooral het aantal Watt welke u zelf moet bijtrappen, veel lager licht. Vaak werden op dit soort fietsen dan versnellingen in de vorm van een derailleur gebruikt. Met name in de meest gebruikte, zwaarste versnelling, zorgt dat voor een flinke slijtage. Ook omdat de fiets vaak grotere afstanden aflegt dan een 'gewone' E-bike. Een snaar is dus ideaal voor dit soort fietsen. Dit scheelt ook nog eens het regelmatig 'verplicht' schoonmaken van de fiets, met name in de winterperiodes.

Omdat er toch best wat versnellingen nodig zijn om het snelheidsverschil tussen 0 en 45 km p/uur nog makkelijk weg te kunnen trappen, is deze fiets uitgerust met een Pinion 9 versnellingssysteem. Dit wordt geplaatst daar waar bij andere speed pedelecs de motor zit, dus bij de pedalen. Hierdoor schakelt het soepel en snel, en is simpelweg even kort inhouden voldoende om te kunnen schakelen. Ook is hierdoor schakelen in stilstand mogelijk, wat bij een derailleur systeem niet gaat. 

De accu is een 650 Wh uitvoering, in combinatie met 48Volt. Door het gebruik van het hogere Voltage, hoeft de accu minder Ah in te zetten op topsnelheid. Kort gezegd zorgt dit voor een efficiëntere omgang met de accu capaciteit.


Verder voor de liefhebber nog de technische specificaties:

Motor leverancier
Neodrives
Motor model
Alber Neodrive Z20RS
Motor type
Achterwielmotor

Accu capaciteit (Wh)
650 Wh
Framemateriaal
Allumium
Shifters
Pinion DS2 Gripshift draaiversteller
Versnellingen
Wielmaat
28 inch
Banden
Schwalbe Energizer Plus
Velgen
Mach1 Neodisc
Spaken
Spoke 2.0 Mach1
Voornaaf
Shimano Deore HB-M6010
Achternaaf
Alber Neodrive Z20RS
Koplamp
Supernova M99 Mini Pro SUPERVERLICHTING!
Achterlicht
Supernova Uni Legal Kit L1e
Voorvork
SR Suntour Mobie45 luchtgeveerd
Stuur
Humpert Ergotec ERGO PLUS XL Lv6
Stuurpen
Humpert Ergotec Swell-XR
Pedalen
VP-831P
Zadel
Ergon SMA30
Zadelpen
Humpert Ergotec Skalar> ONS ADVIES VERVANGEN VOOR EEN VERENDE ZADELPEN, BIJVOORBEELD EEN SUNTOUR OF KINEKT. INFORMEER HIERNAAR IN DE WINKEL
Crankstel
Pinion C1.9XR
Remmen
hydraulische schijfremmen Magura MT4