Vsf TX-1200

"Revolutionaire schakeltechniek in deze next-generation expeditiefiets: in een zachte kronkel slingert het pad door het bos en verliest zichzelf in de horizon. Je hebt het lawaai en de drukte van de stad al ver achter je gelaten. Je haalt diep adem. Je hoort alleen het gelijkmatig gezoem van de banden, die zich stevig vastbijten in de gravel. Je ervaart soepele schakelen van de Pinion versnellingen meer dan dat je het echt voelt. 'Dus zo voelt vrijheid...' schiet kort door je hoofd. Dan sla je af nog dieper het bos in en staat er niks meer tussen jou, je fiets en het pad. En je voelt je alsof je oneindig door kan fietsen."

Kenmerkend voor deze fiets is het Pinion P1.18 versnellingssysteem. Een systeem waarbij de versnellingen niet in de naaf maar juist in de trapas zitten, het functioneert vergelijkbaar met de versnellingen in een auto! Het systeem is dan ook ontwikkeld door de engineers van het Porsche Transmission Development Centre. Dat geeft maar aan dat de kwaliteit van dit systeem uitmuntend is. Het schakelen tussen de 18 versnellingen verloopt extreem soepel en nagenoeg geluidsloos. Omdat het systeem 18 versnellingen zijn de stapjes erg klein, maar het bereik (verschil hoogste/laagste) nog steeds erg groot is. Dus een verzet voor elke situatie!

De overige componenten moeten natuurlijk geëvenaard worden, dus heeft de TX-1200 de beste Gates snaaraandrijving, de Shimano XT remmen (met een grotere schijf dan de T-900 ==> meer remkracht), 27.5" Schwalbe Mondial banden (dus net iets wendbaarder, erg fijn als je zwaar bepakt bent!).

Echt een fiets die je moet ervaren!

€ op aanvraag