Beixo

Huh? Geen ketting? Dat is vaak het eerste wat we horen als mensen de Beixo in de winkel zien. De Beixo maakt namelijk gebruik van een cardan as in plaats van een traditionele ketting.

Beixo Compact High

De unieke vouwfiets met cardan-as!

Vanaf € 999,-

Beixo Compact Low (elektrisch)

De unieke vouwfiets met cardan-as, maar nu met een handige lage instap!

Vanaf € 2.099,-

Beixo Crosstown

Een lichte en klein op te vouwen vouwfiets. Geen ketting, geen cardanas, maar een snaaraandrijving! Stiller en schoner dan een ketting.

Vanaf € 799,-

Beixo vouwfietsen

Beixo is een fietsenmerk dat fietsen ontwerpt en produceert zonder een fietsketting. Dat is op zich al een bijzonder fenomeen, maar doet ook de vraag opwerpen wat dan de mechaniek is. Bij Beixo fietsen is er sprake van een cardanas. Het betreft een gesloten en vrijwel volledig onderhoudsarm systeem met een cardanaandrijving. U merkt tijdens het fietsen optimaal comfort en gemak en ervaart geen geluidshinder die een fietsketting normaal met zich meebrengt. Ook is er geen sprake van een doortrappende versnelling die u tijdens het fietsen belemmert of van externe delen die bewegen. Het slimme kettingloze fietsen is een unieke ervaring, maar u went al snel aan de hoge mate van comfort en gemak waarmee u zich voortbeweegt.

Op een Beixo fiets rijden is een efficiënte manier om u snel te verplaatsen. De ouderwetse ketting vol met smeer en vuil behoort tot de verleden tijd. De cardanas is een schone en vernieuwende oplossing om het fietsen een nieuwe dimensie te geven. Beixo bestaat al meer dan een decennium en is in 2005 opgericht. Het is een bedrijf dat als eerste Nederlandse fietsenmerk de keuze heeft gemaakt om bij het ontwerpen van fietsen de ketting te vervangen door andere aandrijftechnieken. Zo wordt naast een cardaanas ook gebruik gemaakt van een riemaandrijving. In onze fietsenwinkel in Haarlem zijn er verschillende fietsen beschikbaar van Beixo, zoals originele vouwfietsen die over een cardanas beschikken. Deze fietsen zijn ideaal om te gebruiken in de stad of tijdens het woon- en werkverkeer, maar ook tijdens vakanties met de camper of caravan.

De voordelen:


de beixo cardanas

traditionele ketting

aanspraak

veel aanspraak en belangstelling.geen aanspraak

onderhoud

zeer weinig: interne smering.relatief veel: ketting reinigen, ketting smeren, ketting spannen, derailleur reinigen, smeren en afstellen.

veiligheid

geen doortrappende versnellingen. geen externe bewegende delen.ketting kan eraf lopen/breken. tandwielen en ketting vaak open en bloot.

hygiëne

geen olie, smeer of vuil.volop olie, smeer en vuil.

energieverlies

maximaal 4%. Bij het trappen merk je geen enkel verschil met een fiets met een ketting.onder de meest optimale omstandigheden 2% , in het algemeen aanzienlijk meer als de ketting onvoldoende gesmeerd, vuil en onjuist gespannen is en aanloopt tegen de kettingkast.

praktisch

achterband verwisselen gaat door het losdraaien van enkele schroeven en bouten; schoon en snel.het is een vieze klus het wiel netjes uit de fiets te halen. kettingkast, -spanners en de ketting zelf niet te vergeten los en weer vast te maken.

geluid

stille aandrijving.rumoerige aandrijving.

U kunt bij JansenCronjé in Haarlem langskomen om in de praktijk kennis te maken met de voordelen die de fietsen van Beixo te bieden hebben. Bovendien kunnen wij u op basis van uw wensen een gericht advies geven met betrekking tot het kopen van een Beixo fiets.