E-bike test

Wanneer we de criteria bekijken van een e-bike test van zo’n 10 jaar geleden en van nu, zien we aanmerkelijke verschillen. De populariteit van de accufiets heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer rijwielmerken brengen er een op de markt en de concurrentie wordt steeds groter. Voor u als consument is dat natuurlijk alleen maar positief te noemen. En goed beschouwd, ook voor de rijwielhandel. Niet alleen zijn de motoren steeds krachtiger geworden, ook de bikes zelf worden steeds mooier van belijning en completer. De onderlinge verschillen waarmee de verschillende merken door de testen komen, zijn dan ook nihil te noemen. Wanneer we de eindbeoordeling van de e-bike test 2019 volgens de ANWB erbij pakken, zien we onze Kalkhoff Image 5.B Move BLX  met een eindcijfer van 7,9 op de 7e plaats verschijnen.

Winnaar van deze elektrische fiets test is met het eindcijfer 8,4 de Gazelle Grenoble C7+HMB. U ziet, er is weinig noemenswaardig verschil te noemen tussen de cijfers 7,9 en 8,4.  Zeker als er daar ook nog eens 5 fietsen tussen zitten. Alle geteste rijwielen worden geclassificeerd als prima fietsen, waarvan de ondersteuning als krachtig wordt ervaren. Daarnaast scoorden ze hoog op rij-eigenschappen en actieradius. Opvallend detail is dat het merendeel van de totale ANWB top 10, beschikt over een aandrijfmotor van Bosch.


Beoordeling Kalkhoff Image 5.B Move BLX

De Kalkhoff Image 5.B Move BLX behoort tot de meer degelijke, maar tevens zwaardere fietsen. Het gewicht werd door het testpubliek daardoor als minpunt ervaren. Waar de fiets eveneens minder goed mee uit de bus kwam, waren de gedeeltelijk open kettingkast, het ontbreken van snelbinders, de ietwat smalle instap en een slordige afwerking van laswerk en bedrading lampen.

Wanneer we kijken naar de pluspunten, springen meteen belangrijkere zaken, dan het wel of niet aanwezig zijn van snelbinders, in het oog. Uit de beoordeling van de Kalkhoff elektrische fiets test blijkt dat men het over het algemeen genomen als een uitermate stabiele fiets ervaart. Daarnaast was het testpubliek zeer gecharmeerd van de uiterst stille motor. Met name op vlak terrein biedt de fiets, vergeleken met andere elektro rijwielen, een zeer krachtige ondersteuning. Tevens beschikt het over krachtige hydraulische remmen en een uitstekende vering in de zadelpen en de voorvork. Bent u naar aanleiding van deze e-bike test benieuwd naar hoe de Kalkhoff accufiets voor u aanvoelt? Kom gerust eens langs voor een proefrit en ervaar het zelf.