Elektrische fiets aanbieding

Eens in de zoveel tijd presenteren ook wij, bij JansenCronjé, een elektrische fiets aanbieding. Voor ons een mooie gelegenheid om ruimte te maken voor de nieuwe collectie en voor u de kans om voor niet al te veel geld een e-bike aan te schaffen. Vindt u ook dat de weg naar uw werk bij tegenwind wel heel erg lang is en zou u af en toe daarbij wel eens een duwtje in de rug willen? Kom eens langs in onze winkel en laat u informeren over welke elektrische  fiets er het beste voor u is. Bij ons kunt u op diverse modellen een proefrit maken en wie weet, treft u het en hebben we een interessante e bike aanbieding voor u.


Elektrische fiets versus gewone fiets

De keuze om een e-bike aan te schaffen hangt niet alleen af van het gemak, maar veelal ook van de te maken kilometers of de fysieke conditie van de gebruiker. Met name als u slecht ter been bent, verhoogt een fiets met accu de mobiliteit aanmerkelijk. Zoals elk product heeft ook een elektrische fiets voor- en nadelen. We zetten ze in het kort voor u op rij en gaan er kort op in.

Voordelen

  • Door de ondersteuning van de accu, fietst u makkelijker.
  • Ideaal voor lange afstanden.
  • Door makkelijker te halen hogere snelheid, concurrerend in reistijd met andere vervoersmiddelen.

Nadelen

  • In aanschaf en onderhoud kost een elektrische fiets meer.
  • De accu verslijt en geeft na verloop van tijd minder power.
  • De fiets weegt zwaarder dan een gewone fiets.

Op de voordelen hebben we vanzelfsprekend niets op aan te merken. Daar zouden we er zelfs nog wel veel meer van kunnen noemen. Wat betreft de aanschaf- en onderhoudskosten van een fiets met ondersteuning, daar valt over te twisten. Wanneer u een aanbieding elektrische fiets treft, is deze eender in prijs met een kwalitatief vergelijkbare pedaalfiets. Dan de krachtsvermindering van de accu. Toen de e-bikes pas op de markt kwamen en elektrisch rijden ook nog niet zo ontwikkeld was, was dat inderdaad zo. Kalkhoff biedt vandaag de dag echter 3 jaar garantie op zowel accu als motor. Dat is niet voor niets. En ja, elektrofietsen wegen ietsjes zwaarder dan een gewone fiets. Dat kan ook niet anders met een hulpmotor. Wilt u meer weten over hoe het nou precies zit met de voor- en nadelen of u zoekt een leuke e bike aanbieding, nodigen we u graag uit in onze winkel. Vragen en proefrijden staat vrij en wie weet, houdt u er een mooie elektrische fiets uit de aanbieding aan over.


Schakelen en remmen

Bij de aanschaf van een e-fiets heeft u de keuze een hele serie opties die uiteindelijk bepalen welke fiets voor u het meest geschikt is. Laten we beginnen met de versnellingen.  U heeft de keuze uit een naaf- en een derailleurversnelling. Bent u een sportieve fietser heeft u meer aan laatstgenoemde, maar gebruikt u de fiets voornamelijk als transportmiddel, geniet een naafversnelling de voorkeur. Remmen doet u met hydraulische schijfremmen, hydraulische velgremmen, v-brakes, rollerbrakes of een combinatie van meerdere systemen. Ziet u bij ons een e bike aanbieding en wilt u meer weten over het remsysteem? Wij lichten met alle plezier een en ander toe.