Elektrische fiets met middenmotor

Een elektrische fiets met middenmotor heeft als voordeel dat er sprake is van een optimale wegligging. De motor bevindt zich bij een e bike met middenmotor namelijk niet in de wielen. De locatie waar de motor is gemonteerd, betreft de trapas. Een dergelijke uitvoering van een middenmotor e bike legt de basis voor een natuurlijke rijervaring. De fietsbeleving is qua stabiliteit en wegligging op het gebied met het originele fietsen zonder trapondersteuning te vergelijken.


Het zwaartepunt van een elektrische fiets met middenmotor ligt lager in vergelijking met een motor in het voorwiel of achterwiel. Een motor is nu eenmaal een zwaar onderdeel. Door het lagere zwaartepunt is er een optimale stabiliteit en gewichtsverdeling. Dat maakt de e bike met middenmotor tot een perfecte keuze om het evenwicht optimaal onder controle te houden. Er zijn nog meer voordelen verbonden aan de uitvoering van deze ebikes. Bijvoorbeeld dat een elektrische fiets met middenmotor niet naar achteren of naar voren helt. Het is dan ook eenvoudiger om een dergelijke fiets op te tillen. Of ergens naartoe te verplaatsen.


De aandrijving van de elektrische fiets met middenmotor vindt plaats op de ketting en niet op de wielen. Bovendien zijn de modellen met een trapkrachtsensor uitgerust. Hierdoor is er sprake van een meting van de kracht die u op de trappers zet. De trapondersteuning past zich vervolgens daarop aan. Ieder jaar vindt er een e bike middenmotor test plaats om te kijken welke ebikes als beste uit de bus komen. Opvallend is dat Kalkhoff altijd uitstekend uit de test komt. Bijvoorbeeld als het gaat om een elektrische fiets met middenmotor die op een krachtige manier heuvelopwaarts gaat. Kalkhoff is overigens al meerdere jaren op het gebied van elektrische fietsen een testwinnaar.

Instaphoogte hoger bij middenmotorfietsen

Damesfietsen hebben standaard een lager instapframe dan herenfietsen. Uniseksfietsen zitten daar met instaphoogte zo’n beetje tussenin, waardoor ze voor zowel dames als heren geschikt zijn. Wanneer we echter gaan kijken voor een e bike met middenmotor, dient u er rekening mee te houden dat dit een hogere instap met zich meebrengt. Voor de uniseks- en herenmodellen maakt dat niet uit, maar bij damesfietsen en rijwielen met extra lage instap, is dat een punt waar u wel degelijk rekening dient te houden. Voor de rest biedt een in het frame geïntegreerde motoraandrijving eigenlijk alleen maar voordelen.

JansenCronjé heeft een breed aanbod van elektrische fietsen met middenmotoren. Het is daarbij mogelijk om naar keuze voor een Bosch of Impulse middenmotor te kiezen. Kom gerust langs in onze fietsenwinkel met showroom. Wij geven u graag advies bij het maken van de beste keuze. Wij hebben van meerdere kwaliteitsmerken elektrische fietsen met middenmotor in ons aanbod. Bijvoorbeeld ook van Multicycle die over een extra stille middenmotor beschikt.