Elektrische toerfiets

Een elektrische toerfiets beschikt over kenmerken die onder meer in extra comfort en gemak voorzien om lange fietstochten te maken. Als u erop uit gaat om een lange afstand te fietsen, is het belangrijk dat de actieradius daarop is afgestemd. Dit is dan ook een belangrijk punt om aandacht aan te besteden. Zo zijn er meerdere aspecten die van belang zijn bij het maken van een keuze voor een elektrische toerfiets. De specialisten van JansenCronjé beschikken over de nodige expertise om u van een professioneel advies te zien. Bovendien hebben wij in het aanbod een ruime keuze uit elektrische toerfietsen.


Een van de grote voordelen van een elektrische toerfiets is dat de actieradius gemiddeld hoger ligt dan reguliere uitvoeringen. Deze toerfietsen beschikken uiteraard over een krachtige motor en accu. In het assortiment van JansenCronjé hebben wij bijvoorbeeld e-bikes als toerfietsen die een actieradius hebben tot 160 km. Of als het om de echte krachtpatser gaat een actieradius tot 205 km. Het betreft hier modellen van de bekende elektrische fietsenfabrikant Kalkhoff. Een uitstekende kwaliteit is daarbij ook meteen verzekerd. Naast de hogere actieradius is het belangrijk dat er sprake is van een derailleur. Ofwel een systeem met fietsversnellingen om tijdens het toeren de trapweerstand naar de ideale omstandigheden te reguleren.

Historie elektrische fiets

Het idee van een elektrisch aangedreven rijwiel is niet nieuw. Het eerste patent dateert van 1895 en is verstrekt aan de Amerikaan Ogden Bolton Jr..Twee jaar later volgde Hosea W. Libbey met een patent op een tweemotorig exemplaar. Zo’n 20 jaar geleden vormde dit laatste model zelfs nog de basis voor de Lafree fietsen van Giant. De eerste Nederlandse elektrische fietsen werden in de jaren ’30 ontwikkeld in het Philips Natuurkundig Laboratorium. Het duurde tot 2004 totdat de accufiets pas echt in productie genomen werd. Het waren de fietsproducenten Kalkhoff, Giant, Merida en Sparta die hier het voortouw in namen.

Er zijn afhankelijk van de wensen nog meer aspecten om rekening mee te houden bij het kopen van een elektrische toerfiets. Bijvoorbeeld een verende voorvork. Een elektrische toerfiets met een verende voorvork maakt het fietsen extra comfortabel. Bijvoorbeeld doordat er sprake is van het opvangen van schokken bij oneffenheden. Indien er sprake is van een vergrendelingsknop is dat weer perfect tijdens het klimmen en tegen de heuvel op rijden. Het is heerlijk om lange fietstochten te maken. De trapondersteuning maakt het mogelijk om met gemak en comfort extra lange afstanden af te leggen.


JansenCronjé is de aangewezen specialist in fietsgenot om u op weg te helpen. Kom bij ons langs in onze fietsenwinkel met een overzichtelijke showroom waar u een ruime keuze heeft uit elektrische toerfietsen. Wij geven u graag advies. Ook voor het onderhoud van uw elektrische toerfiets bent u bij ons aan het juiste adres.