Elektrische vouwfiets test

Wanneer u de elektrische vouwfiets testen op de Nederlandse en Vlaamse markt bekijkt, ziet u dat daar nogal wat verschillen inzitten. Goed beschouwd kunnen we eigenlijk concluderen dat er geen ‘de beste elektrische vouwfiets’ is. Eigenlijk is een en ander voor het grootste deel afhankelijk van de eisen die u als gebruiker aan de fiets stelt. Daar waar bij de ene elektrische vouwfiets test voornamelijk gekeken wordt naar het totale plaatje van de compactheid, het vouwen en het totale gewicht inclusief accu, vergelijken andere testgroepen voornamelijk op het elektrische gedeelte zoals, motorvermogen en batterijduur.


Resultaten test elektrische vouwfietsen

Uit een door de ANWB gehouden elektrische vouwfiets test 2019, komt de Lacros Scamper S600 als beste naar voren vanwege zijn excellente rijeigenschappen. Het testpanel zet de Bizobike op een tweede plaats omdat hij een fijne lage instap heeft. Qua vormgeving staat de E-4motion op plaats drie en op vier komt de Beixo Low Silver omdat hij weinig onderhoud vraagt en uitermate praktisch in het gebruik is. De testlijst wordt gesloten door de Crossfold die omschreven wordt als de ideale woon- en werkpartner en de allround Eco Traveller Premium.

Kijken we naar de Belgische vergelijkingssite Doorgelicht, zien we de Flyer Pluto 3.01 als beste uit de elektrische vouwfiets test naar voren komen. Hierbij is zowel gekeken naar het vermogen van de trapondersteuning, als de vering, de remmen en het totaalgewicht. Als goedkoper alternatief komen de fietsen van het merk Hercules uit de bus. Volgens Doorgelicht doen ze niet veel onder voor de Flyer Pluto 3.01 en is zelfs compacter. Op het gebied van snelheid scoort de Ries Muller – Tinker Touring HS bij onze buren het hoogst. Volgens de test elektrische vouwfiets haalt de sterke Tinker Touring zonder enige moeite de 45 km/u. Met zijn 24 kg is het wel een van de zwaardere elektrische plooifietsen. Lijnrecht daartegenover vinden we de Venilu E-bike. Een elektrische vouwfiets van Belgische makelij die slechts 13,6 kg weegt.

U ziet, in beide testresultaten zitten weinig tot geen overeenkomsten. Wat wij als fietsenspecialist dan ook adviseren is: doe voor uzelf een elektrische vouwfiets test en laat u goed voorlichten over de diverse materialen en systemen. In onze winkel staan meerdere modellen die u uit kunt proberen en daarnaast vertellen onze medewerkers alles wat u weten wilt over de elektrische vouwfiets.


Waarom naar de e-bike specialist?

Net als elke fiets met trapondersteuning, vraagt de elektrische vouwfiets een ander soort onderhoud dan een gewoon rijwiel. Onze gewone fiets kunnen we vaak zelf wel onderhouden. Het schoonhouden en invetten van bewegende delen, remmen controleren en de ketting aanspannen, is over het algemeen niet zo’n probleem. Een e-bike en zeker een vouwfietsmodel, vraagt daarnaast ook ander onderhoud. Al was het alleen maar vanwege het met grote regelmaat in- en uitklappen en transporteren van de fiets. Op het technische vlak dient u te denken aan periodieke professionele kalibratie van de motor, accu check ups en het implementeren van software updates voor het display.