Goedkope elektrische fiets

Een goedkope elektrische fiets die alles kan en er nog een beetje goed uitziet ook. Als Nederlanders zitten we graag voor een dubbeltje op de eerste rang. We geven liever niet teveel geld uit, maar nemen ook geen genoegen met minder. Integendeel, we willen waar voor ons geld en liefst een beetje meer. Een goedkope elektrische fiets kopen, is voornamelijk een kwestie van goed rondkijken. U dient voor uzelf de afweging te maken van; wat verwacht ik van de fiets en hoeveel jaar denk ik er gebruik van de maken. Van daaruit gerekend gaat u kijken hoeveel u ervoor uit wilt geven. Wanneer u een accufiets van, pak ‘m beet, 3000 euro koopt om er slechts drie jaar gebruik van te maken, is hij over de gehele tijdsduur knap duur. Doet u met dezelfde fiets 10 jaar, of misschien nog langer, dan kunt u stellen dat u een goedkope e bike heeft gescoord.


Wat voor eisen stelt u aan een voordelige elektrische fiets?

Net als met een auto kopen, zoekt u een betaalbare elektrische fiets met een bepaald doel. Misschien moet u er boodschappen en kind(eren) op vervoeren, wilt u er lange afstanden mee gaan maken of wordt het eigenlijk alleen maar een simpel vervoersmiddel voor woon- werkverkeer? Vanzelfsprekend zit er enig prijsverschil in de een of de andere fiets. Onze Kalkhoff fietsen zijn niet direct de meest voordelige in aanschaf, maar het is wel een fiets die 10 tot 20 jaar meegaat. Niet voor niets komen ze ook al jarenlang op meerdere gebieden als testwinnaar uit de bus. Zoekt u echter een goedkope elektrische fiets die u een jaar of vijf van dienst is bij het boodschappen doen of totdat de kinderen zelf kunnen fietsen, is een Batavus Quip E-go extra kargo een prima alternatief. De Batavus is immers ook al jaren een gerenommeerd merk, waardoor de fiets ook nog een leuke prijs doet op het moment dat u hem inruilt. Een andere mogelijkheid om een elektrische fiets goedkoop aan te schaffen is dat u kiest voor een basismodel rijwiel, dus zonder accessoires en andere extra opties. Het nadeel is wel dat u dit merkt in comfort. Hydraulische remmen, een hoog aantal versnellingen en de krachtige centraal geplaatste accu, zoals u bij de Kalkhoff’s aantreft, zitten er tenslotte niets voor niets op.


Ga niet voor de eerste de beste e-bike

Als fietsenspecialist kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: ga bij aankoop van een e-bike niet alleen op de prijs af. U beleeft zoveel meer plezier van een e-fiets, wanneer hij comfortabel rijdt en u hem goed kunt hanteren. Voordat u blindvaart op de eerste beste goedkope elektrische fiets, nodigen we u graag in onze winkel uit om enkele modellen te komen proberen. Door verschillende modellen uit te proberen, maakt u kennis met de kracht en de actieradius van het rijwiel en ervaart u het verschil in een voor-, midden- en achtermotor.