Lichtgewicht vouwfiets

Een lichtgewicht vouwfiets is een perfecte keuze als u voor handzaam gemak en extra comfort kiest. Bijvoorbeeld in de uitvoering van een aluminium vouwfiets. Het materiaal is licht en hierdoor is de fiets in compacte vorm nog eenvoudiger mee te nemen. JansenCronjé is fietsspecialist en heeft een ruim aanbod met lichtgewicht vouwfietsen. Zo vertegenwoordigen wij het merk Brompton die compacte fietsen ontwerp met een zeer laag gewicht. De Brompton E versie zonder bagagedrager en spatborden is daar een voorbeeld van. De E versie bevindt zich in een toegankelijke prijsklasse. Dit model is ideaal als u een lichtgewicht vouwfiets zoekt voor een betaalbare prijs. De Brompton L versie is overigens eveneens licht van gewicht, maar beschikt wel over spatborden. De spatborden beschermen de kleding tegen opspattend water. In Nederland regent het nogal vaak, zodat dit model een prima keuze is. Er zijn echter uitvoeringen die nog lichter zijn.


Naast de optie om een aluminium vouwfiets aan te schaffen, biedt JansenCronjé namelijk ook uitvoeringen in een ander materiaal. Een vouwfiets lichtgewicht is extra licht als u de keuze maakt voor een titanium uitvoering. De populariteit van de compact opvouwbare fietsen met een extra licht gewicht is groot. Daarom heeft JansenCronjé in de fietsenwinkel in Haarlem standaard een voorraad beschikbaar met X-TRA Light Titanium uitvoeringen. De modellen op voorraad zijn uitgevoerd in de prachtige kleur Tempest-Blue. Het comfort van het lichte gewicht is direct merkbaar. Vooral als u dagelijks meerdere keren de fiets moet opvouwen is het bijzonder aangenaam om over een lichtgewicht vouwfiets te beschikken. Een klein verschil van vijfhonderd gram lijkt weinig verschil te maken op papier, maar in de praktijk wel degelijk. Overigens heeft JansenCronjé ook andere merken beschikbaar om een lichtgewicht vouwfiets van aan te schaffen. Bijvoorbeeld van Beixo en van Tern Link.


U bent van harte welkom in onze fietsenspeciaalzaak in Haarlem. Wij verwelkomen klanten uit de wijde omgeving en bieden een professioneel en deskundig advies. Bij ons heeft u de mogelijkheid om een vouwfiets lichtgewicht naar eigen voorkeur samen te stellen. Bovendien profiteert u ook van de mogelijkheden van onze onderhoudsservice en reparatiedienst. Wij niet voor niets de specialist in fietsgenot.

Gewicht elektrische vouwfiets

In aanmerking genomen dat het doorsnee gewicht van de meeste motorloze vouwfietsen ligt tussen de 9 en 11,5 kg, is 13,7 kg (exclusief accu) voor de Brompton Electric bijzonder licht. Hiermee is hij ook meteen de lichtste e bike die er is. Meteen nadat Brompton zijn e vouwfiets op de markt bracht, werd de Electric goed bevonden voor de fiets Innovatie Award 2019. De Electric lichtgewicht vouwfiets is leverbaar in een 2 of 6 versnellingenversie. Het  e-rijwiel heeft een actieradius die ligt tussen de 30-70 km. De accu zit in een handige draagtas op de voorvork.