Prijs elektrische fiets

Al rondkijkend bij fietsenzaken zult u zien dat de prijzen van elektrische fietsen nogal uiteenlopen. Bedragen die lopen van 1000 tot 6000 euro en soms nog wel hoger, brengen u als consument makkelijk in verwarring. Wanneer u echter even verder kijkt, zult u ook zien dat u voor de echt hele lage bedragen nooit een goede kwaliteit e-bike kunt kopen. Met in het achterhoofd de kosten van een gewone fiets kunnen e-bike prijzen nooit navenant of zelfs lager liggen. Dat betekent echter niet dat een kwalitatief goede elektrische fiets per definitie duur moet zijn. Voordat u een elektrische fiets aanschaft, doet u er goed aan eerst op een rijtje te zetten wat u precies van de fiets verlangt.


Steun door rotatie of trapkracht

Elektrische fietsen kennen 2 soorten ondersteuning die bepaald wordt door sensoren. Bij de aanschaf heeft u de keuze uit:

  • Rotatiesensoren. Reageren op het draaien van de pedalen. Hierbij maakt het niet uit hoeveel kracht u gebruikt. De ondersteuning is altijd optimaal.
  • Trapkrachtsensoren. Reageren niet alleen op de omwenteling van de pedalen, maar ook hoeveel kracht u erop uitoefent. Hoe harder u trapt, des te hoger de ondersteuning wordt.

Andere zaken die van belang zijn voor een goede elektrische fiets prijs is de kracht van de accu en de krachtkoppel. Sommige modellen, zoals de Kalkhoff - Agattu1.i Advance of de Agattu 3.i Move, bieden de mogelijkheid tot het insteken van een grotere accu voor een hogere prestatie. Vanzelfsprekend zijn dergelijke extra opties van invloed op de totale kosten elektrische fiets.


E-bike goed voor bijna helft totale fietsverkoop

De prijs van een gemiddelde elektrische fiets ligt rond de 2000 euro. Toch is dat vandaag de dag voor de gemiddelde Nederlander geen belemmering om er een aan te schaffen. Door Bovag gepubliceerde cijfers geven aan dat in 2018 maar liefst 40% van de verkochte rijwielen in Nederland, e-bikes betrof. Favoriet zijn over het algemeen de Nederlandse fietsmerken Batavus, Sparta en Gazelle. Pegasus, Brompton en Kalkhoff doen het als buitenlandse merken het best. Qua kwaliteit doen de genoemde fietsenmerken niet voor elkaar onder. Het grootste verschil zit hem in de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker en het design.


Maak altijd een proefrit

Als fietsspecialist die er belang aan hecht dat u jarenlang met plezier uw elektrische fiets gebruikt, krijgt u bij ons altijd eerlijk advies en een billijke prijs elektrische fiets. Doordat we over een ruime collectie rijwielen beschikken, kunnen we onze elektrische fiets prijzen lager houden dan een fietsenzaak die zomaar een paar e-bikes heeft staan. Daarnaast kunt u bij ons, u als premium dealer van Brompton (elektrische) vouwfietsen, de fiets voor een dag of zelfs langer als u dat wenst, ter proef meenemen. We vragen hiervoor wel een legitimatie en een kleine vergoeding.