Vouwfiets met versnellingen

Een vouwfiets met versnellingen zorgt voor nog meer gemak met de mogelijkheid de trapweerstand in te stellen. Licht fietsen bij tegenwind of als het wat heuvelop gaat. Of net even wat zwaarder als de wind in de rug staat op een lange rechte weg. Ook in de stad is het prettig om op een vouwfiets met versnelling te fietsen. Bovendien is er volop keuze als het gaat om het aantal gewenste versnellingen. Het hoeft niet bij het standaard aantal  versnellingen te blijven als u langskomt bij JansenCronjé.

Waarom met versnellingen?

Eigenlijk zijn we al zo aan het comfort van een fiets met versnellingen gewend dat we er vaak niet bij stilstaan dat er ook nog vouwfietsen bestaan zonder. Zelfs onze superlichte Brompton E versie beschikt over een versnellingssysteem. Afhankelijk van waar u de plooifiets gaat gebruiken, kiest u het aantal versnellingen. Onze Bromptons bieden u 4 versnellingsopties:

  1. versnelling: licht en simpel.
  2. versnellingen: derailleursysteem voor heuveltjes en gewoon fietsen.
  3. BSR (Brompton Standard Range) naafversnellingen: ideaal voor intensief fietsgebruik.
  4. combinatie van BWR (Brompton Wide Range) naaf- en derailleursysteem: perfect voor toeren in heuvelachtig gebied.

JansenCronjé heeft in het assortiment namelijk verschillende vouwfietsen met versnellingen die in aantal variëren. Bijvoorbeeld van het merk Brompton. Een vouwfiets is leverbaar met twee versnellingen of naar wens met zes versnellingen. De Brompton vouwfietsen met versnelling staan bekend om de steeds verbeterde uitvoeringen. Zo hebben wij ook een model in het assortiment met vernieuwde versnellingshandels. In plaats van bovenop het stuur bevinden de versnellingshandels zich achter het stuur. Dat ziet er niet alleen beter uit, maar is ergonomisch gezien ook meer comfortabel. Naast Brompton vertegenwoordigen wij meer merken van vouwfietsen. Bijvoorbeeld van Dahon en van Tern.


Het model Tern Link B7 is een sportieve vouwfiets met maar liefst zeven versnellingen. Om te schakelen naar een andere versnelling gebruikt u de praktische revoshift draaishifter op het stuur. Liever minder versnellingen? Ook dat is mogelijk. Er zijn tevens vouwfietsen van Kern beschikbaar met drie versnellingen. Om het assortiment compleet te maken en te voorzien in optimaal gemak verkopen wij ook elektrische vouwfietsen met versnelling.


Met betrekking tot uw wensen zijn er uiteraard nog veel meer kenmerken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met de voorkeur voor de aanwezigheid van een bagagedrager. Gelet op de vele mogelijkheden om een vouwfiets met versnelling te kopen, raden wij u aan langs te komen bij JansenCronjé. Onze fietsenwinkel is in Haarlem gevestigd en wij voorzien u graag van professioneel advies. Of bekijk het aanbod in de webwinkel en bestel eenvoudig de vouwfiets met versnelling van uw keuze online. Dat is uiteraard handig en gemakkelijk als u al precies weet wat u wenst. Verder wijzen wij u graag op de mogelijkheid uw vouwfiets met versnelling bij ons in onderhoud te geven. Of te laten repareren indien nodig.