Vouwfiets test

Welke vouwfiets test u ook bekijkt, steeds weer komen dezelfde namen naar voren. En eigenlijk is dat wel logisch ook, want kwaliteit verloochent zich niet. Hoe graag sommige instanties ook een vouwfiets van pakweg € 300,- als beste uit de tests willen laten komen, het is ‘m gewoon niet. Wanneer het gaat over lichtgewicht vouwfietsen die beschikken over goede rijeigenschappen, meerdere versnellingen en daarnaast makkelijke in en uit te klappen zijn, zult u zien dat men steeds weer uitkomt bij dezelfde merken: Brompton, Dahon, Deixo of Batavus.


Vouwfiets in OV

Wanneer u met de trein of de bus gaat, is het wel zo makkelijk dat u de vouwfiets gratis mee kunt nemen. Daar heeft u hem tenslotte ook voor. Niet dat u, zoals bij deelbare tandems of een gedemonteerde racefiets het geval is, een kaartje moet kopen. Dat is niet de bedoeling bij een dubbelklapfiets. Hij moet gewoon in een doorsnee kofferbak passen en niet groter zijn dan een gemiddelde reistas. Dat is een punt waar bijvoorbeeld in de vouwfiets test consumentenbond scherp op gelet wordt. Een ander punt is de stabiliteit van de fiets in opgevouwen toestand. U heeft er weinig aan wanneer de fiets aan de wandel gaat als de trein een bocht neemt of hij al uit zichzelf openklapt zodra u hem uit de kofferbak haalt. Net als bij de vouwfiets test van de consumentenbond, komen ook bij de Nederlandse fietsersbond de Brompton en Dahon versies als beste uit de bus. 


Alternatieven prijzige Brompton

Hoe we het ook wenden of keren, Brompton fietsen zijn zonder meer prijzig. Als goede tweede in het merendeel van de vouwfietsen testen zien we de Dahonfietsen. Zegt u van: “ ja die vindt ik eigenlijk nog te veel toeters en bellen hebben, ik zoek een eenvoudige, maar tevens goede fiets. Eentje die ook redelijk uit de test vouwfietsen komt,” dan raden we u aan eens naar het merk Tern te kijken. Tern vouwfietsen komen met een goed gemiddelde glansrijk door vrijwel elke vouwfiets test. Tern’s staan er om bekend dat ze én lekker fietsen én uitblinken in eenvoud. Het merk is ooit in het leven geroepen als onderdeel van Dahon. Vanwege uitstekende verkoopresultaten is Tern echter inmiddels uitgegroeid tot een op zichzelf staande naam in de vouwfietsenwereld.


Het oog wil ook wat

Meestal schaffen we een vouwfiets aan vanwege zijn praktische eigenschappen, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom vindt u in onze winkel meerdere kleurstellingen, van zakelijk zwart tot sportief wit en pittig roze. Ook is uw vouwrijwiel op te leuken met ellerlei soorten leuke hebbedingetjes en tassen. Kijkt u maar eens naar onze Brompton vouwmand, C bag of super Engels uitziende Game bag. Qua ontwerp behoren onze vouwfietsen zonder meer tot de mooiere modellen. Zo is bijvoorbeeld duidelijk te zien dat er, zonder in te boeten op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, goed is nagedacht over vorm en design.